Радикал, благодійник, бізнесмен: як працює депутат Сергій Горобець у Дніпропетровській облраді

Радикал, благодійник, бізнесмен: як працює депутат Сергій Горобець у Дніпропетровській облраді

Інформатор продовжує знайомити читачів з депутатами Дніпропетровської обласної ради. На цей раз розповімо про діяльність депутата, обраного від забороненої вже проросійської партії «ОПЗЖ», але патріота Сергія Горобця. Чим він відомий та що робить для мешканців регіону – читайте у матеріалі.

Сергій Горобець народився у Дніпрі у 1982 році. Має 2 вищі освіти. Закінчив Національну металургійну академію України за спеціальністю «інженер металургійного обладнання», а також Полтавський університет бізнесу ім. Ю. Бугая, де навчався на юриста. Більшу частину своєї трудової кар’єри нинішній депутат пропрацював у правоохоронній системі та має офіцерське звання.

Депутат Дніпропетровської обласної ради Сергій Горобець (ліворуч)
Депутат Дніпропетровської обласної ради Сергій Горобець (ліворуч)

Від радикалів до проросійської партії

Серйозно Сергій Горобець зайнявся політикою у 2014 році. Тоді він почав працювати у Радикальній партії Олега Ляшка. У 2014 році балотувався за списком «радикалів» до Верховної Ради України, але на непрохідному місці. Вже у 2015 році Сергій Горобець був начальником обласного штабу Радикальної партії Дніпропетровщини на місцевих виборах. Тоді він балотувався до Дніпропетровської обласної ради, Юр’ївської районної ради та Соборної райради Дніпра від Радикальної партії, але депутатом не був обраний.

Колишній роботодавець Сергія Горобця
Колишній роботодавець Сергія Горобця

Натомість Сергій Горобець був помічником народного депутата України від Радикальної партії Сергія Рибалки (2014-2019). Також пізніше став помічником депутата Дніпропетровської обласної ради від Радикальної партії Віталія Скворцова (2015-2020). Сергій Горобець був заступником голови обласної організації Радикальної партії, яку очолював Сергій Рибалка. А ще протягом 2018-2019 років Сергій Горобець профінансував Радикальну партію на 1,25 млн грн та отримав там зарплати на понад 150 тис. грн. У 2019 році був довіреною особою Олега Ляшка на одному з виборчих округів Дніпра. А у 2017 році майбутній депутат облради зареєстрував газету «Правда Ляшка. Дніпропетровщина».

Сергій Рибалка та Олег Ляшко
Сергій Рибалка та Олег Ляшко

Після програшу Радикальної партії на виборах до Верховної Ради 2019 року більшість її активних членів залишилися без діла. Тому вже у 2020 році Сергій Горобець балотувався до Дніпропетровської обласної ради від проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» та став депутатом. У березні 2022 року фракції ОПЗЖ була ліквідована, а всі депутати, які в неї входили, створили депутатську групу «За Дніпропетровщину! За Україну!».

Діяльність в обласній раді

В обласній раді Сергій Горобець входить до складу депутатської комісії з питань діяльності комунальних підприємств та підприємництва. У цій же комісії його колега по фракції Володимир Березинський є секретарем. «Радикальний» депутат відвідав 6 з 6 онлайн-засідань комісії протягом 2022-2023 років. А ще встиг попрацювати директором комунального підприємства облради «Навчально-курсовий комбінат» протягом липня-грудня 2021 року та отримати зарплату з бюджету області.

16 лютого 2022 року депутат голосував за виділення коштів на тероборону області. Голосував за засудження російської агресії та за позбавлення мандату ексголови обласної ради Святослава Олійника, підтримку ТрО та за більшість рішень, які виносилися на голосування. Пропустив онлайн-сесію обласної ради 25 листопада 2022 року. Тобто відвідав 6 з 7 воєнних сесій (85,7%).

Депутат відповідально підійшов до виконання своїх обов’язків. Тому прозвітував про діяльність у 2021 та 2022 році. За минулий рік депутат допомагав забезпечити окремі підрозділи ЗСУ харчами, засобами гігієни, зв’язку та транспорту. Через благодійні фонди надавав допомогу переселенцям, незахищеним верстам населення, дитячим будинкам, медзакладам. Виділив з обласного бюджету 405 тис. грн на матеріалу допомогу мешканцям області. А ще сприяв виділенню 200 тис. грн лікарні №6 у Дніпрі на закупівлю обладнання, яку очолює його колега по фракції Валерій Чорний. І 90 тис. грн виділені Новомосковській міській лікарні. І хоча депутат проживає у Дніпрі, але прийом виборців веде раз на місяць у Новомосковську.

Депутат про це не пише, однак з 2022 року він активно працює у благодійному фонді «Квітуча Україна», співзасновником якого він є разом з юристом Євгеном Цапліним, з яким вони були бізнес-партнерами та соратниками ще по Радикальній партії. Судячи з фінансового звіту, фонд здебільшого займається перерозподілом гуманітарної допомоги від міжнародних організацій. Адже фінансово фонд у 2022 році офіційно отримав лише 55,2 тис. грн.

Депутати Дніпропетровської обласної ради Володимир Березинський (по центру), Олексій Борисенко (другий справа), Сергій Горобець (крайній справа). Фото Фонду "Квітуча Україна"
Депутати Дніпропетровської обласної ради Володимир Березинський (по центру), Олексій Борисенко (другий справа), Сергій Горобець (крайній справа). Фото Фонду "Квітуча Україна"

У цьому ж фонді активною діяльністю займається депутат обласної ради від ОПЗЖ Володимир Березинський та, схоже, грає там головну роль. Фонд допомагає військовим, лікарням, переселенцям, соціально вразливим громадянам, дитячим будинкам. Здебільшого допомога фонду надається у громадах Дніпровського та Новомосковського районів області.

Сергій Горобець (ліворуч) допомагає медичному закладу. Фото: Фонд "Квітуча Україна"
Сергій Горобець (ліворуч) допомагає медичному закладу. Фото: Фонд "Квітуча Україна"

Ще цікаво поглянути на помічників депутата Сергія Горобця. Юрій Лисюн з 2021 року працює директором комунального підприємства облради «Центр підтримки малого та середнього бізнесу». А інший помічник Ростислав Зевін є основним акціонером Марганецького рудоремонтного заводу.

Де працював Сергій Горобець до повномасштабної війни

У 2001-2005 роках Сергій Горобець був підприємцем, займався торгівлею побутовими приладами. У 2013-2016 роках працював директором ТОВ «Вікас Україна», яке займалося продажем косметики. У 2016-2021 роках був директором та власником ТОВ «Вітафудз» у Дніпрі, яке займалося переробкою та консервовуванням овочів та фруктів. У 2020 році керував та був співвласником ТОВ «ЦСК» («Центральна сервісна компанія») у Дніпрі, яке займалося обслуговуванням нерухомості. У 2016-2021 роках керував ТОВ «Юридична агенція «Правовед» та був її співвласником. У 2019-2021 роках очолював ТОВ «Охоронна компанія «Безпека і захист».

Про діяльність у Дніпропетровській обласній раді депутата та колишнього заступника мера Дніпра Володимира Березинського – читайте тут. Про діяльність депутата обласної ради Олексія Борисенка з Павлограда, який зараз керує лікарнею у Дніпрі – читайте тут. Як працювали депутати від ОПЗЖ у міській раді Дніпра від початку повномасштабної війни з росією — читайте тут. Нагадуємо, у Зеленського розповіли, чи позбавлять мандатів народних депутатів України від партії «Опозиційна платформа – За життя». А як працюється народним депутатам від ОПЗЖ у Верховній Раді України зараз — дізнайтеся тут.

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.